Thursday, September 25, 2008

Iftar - 23rd day of Ramadhan



Babah decided to hold Iftar at his own nest and mama agreed so we invited few family friends who stayed within the vicinity. Mama cooked sup tulang and ekor, ikan bawal hitam masak sweet sour and mixed vege. Also mama baked talam ubi... yummy and babah favourite kueh ketayap. The mommies came with variety of delicacies like sambal belacan, pink onde-onde, meehoon goreng, sardines rolls, ikan pekasam, ikan masak kicap etc etc.etc. And actually again tak sempat nak snap photos. Again Aalhamdulillah plenty of food to be shared and plenty of children too to tolong menghabiskan. Not to worry, InsyaAllah habis. We are the type yang enjoy food so taklah membazir.
.

Iman, quench to her thirst

They too are thirsty


ladies makan-makan, sembang-sembang

jemput makan semua...

Apalah yang disembangkan tu?

5 comments:

Pp said...

alhamdullillah.....sedap2 semua juadah di atas meja...
saya memang minat sungguh kueh ubi tu...ermmm, the first pulak tu yang ambik...hehehe.

sup tulang/ekur ladzat!!! tapi doktor saya kata tak leh makan lebih2...hehee, so makan pun masa dia tak pandang lah...sempat la jugak!! hehehe

thanks for the invite!


our reply to future invitation is a "YES!". hehehe

Imeirda said...

Alhamdulillah...

Rezeki kita kongsi sama-sama. Bingka tu mmg sedap kan eventho mama sendirik yang masak. ada half batter/portion lagi yang belum bakar. Nak bake today... Nak? kena datang amik sendirik.

Welcome and InsyaAllah ada makan-makan lagi, be our guest.

DaNaSh said...

Jeda I rasa kalau la I pindah ke Dubai awal Ramadhan dulu tu..by now I should have managed to transform myself to be a great chef kan...practise masak memanjang...Nanti suruh hubby cari kerja ngajar Sejarah Malaysia kat sana ....he..he..he

Pp said...

oh baru perasan ada pertanyaan dari tuan rumah apa yg di sembang kan dgn rusdi....

ini version saya.


rusdi: apa perasaan terhadap kerajaan sekarang yang memenjarakan RPK?

pp : tenguk penumbuk ni!!

hehehe

pp

Imeirda said...

Naza,

Ala belajar memasak ala-ala cincai I jelah. Tapi memasak ni analogynye macam belajar Mathematics lah, practice makes perfect.Kadang2 trial n error.

Your hubby kena start belajar balik Sejarah UAE, sure blh ngajar kat sini. hehehe

PP,

mmm kita tengok sikit aje lagi... entah2 esok PM letak jawatan, mana Bang Nuar nyer???? Bang Najib dok tunggu je tu! hehehe