Thursday, September 11, 2008

Bazaar Ramadhan - 12th day of Ramadhan


day/date : Friday 12th September 2008

place : Consul General's residence in Al Barsha
time : 4 - 6pm




Friday 12th Sptember 2008 - Again Malaysians thronged joining the crowd to one particular destination, our very own Bazaar Ramadhan realized from Malaysians for Malaysians. This week more stalls and variety of menus available for visitors. The bazaar Ramadhan as previous week was phenomenal. Lots of delicacies to be offered and to attract to the hungry stomachs. Welcome everyone to our food festival in Dubai.





Imeirda's family affair wholly joined by anak-anak; Iman, Ilham n Irdina, helping to do the packing n labelling.


First time ever, we commit ourselves to join the excitement with other friends to sell our Rendang Tok. So catch up our limited edition of rendang tok. It is maybe not the best so far as the original kuali not available. The best to cook rendang is still using the traditional tungku with kayu api and pakai kawah. Anyway FYI, it is not a profit making bizz, all money received will be chanelled to Tabung Sponsor Iftar d Indonesia/Filipina/ Sri Lanka! So mari menjayakan bazaar ini dan bersama-sama menyumbang untuk anak-anak yang kurang bernasib baik. As quoted by saudara Hasnol "Lebih banyak anda membeli, lebih banyak sumbangan anda. Dan lebih banyak bonus Ramadhan anda! Kami nak"Gemukkan" puasa anda! Alhamdulillah. Well for the rest, let the picture tell the stories.



The colors of Bazaar Ramadhan in Dubai




Siap nak interframe lagi. Me with Irdina tumpang kat stall Arabic x Aluya, jual rendang n ziela jual puding n kek batik




Finally, reunion with varsity collegue, Ziela and adik-adik junior, Mem Aluya , NazrahAyu.

Again terima kasih yang tak terhingga kepada yang berusaha Tn Haji Ariffin dan krew-krew yang bertugas dan Tuan Syed Hasrin selaku Konsul General di Dubai yang bermurah hati menyediakan tapak bazaar FOC.

For more pictures: catch up from

LensaHalim dan LensaImran

(mintak izin ye En Halim n En. Imran)



Iftar For the day (12th day of Ramadhan)



nana, iman, ilham, shahira n Ain

Penat bizz hanya Allah yang tahu, the body is totally exhausted preparing the products but satisfaction yang penting. Semua sold out and by 4.30pm we headed back to Ziela home to break fast sama-sama dengan dua anak angkat, kawan Iman; Nana n Shahira anak2 towkeh nasi dagang n laksam. The menu of course resipi kawan2 yang tolong masakkan that we paid at the bazaar like nasi dagang Shiela Ma'ju, nasi kerabu Mas , bubur lambuk Kak Mazni, puyuh goreng vogue Aidit, kuih badak berendam Recah Ranches, kuih seri muka, talam ubi, popiah goreng kak Tipah n puding Ziela. Asam Pedas Tulang Kak Aishah we kept for Sahoor. Plenty huh?? tu la lapor mata tapi.... HABIS, Alhamdulillah

12 comments:

domestic engineer said...

Wah cepat dah masuk blog. Ni kalau Naza n Wiz nengok mesti depa lagi teruja nak datang sini kan...hik hik. Btw, I feel very much indebted for your moral and physical support! Without it, I may just have had iftar alone with my kids at home that time. Tq so much to you n Imran. May God bless you all.

It was indeed a very interesting experience. Unfortunately, my hubby couldn't share those moments with us.

p/s - Permisi mau copy paste few pics ya.

Hilmy Zean said...

la...imran n apit je lelaki....hehehe

Pp said...

:) merahh ranum pipi si Dina....hehehe....

maju jaya nampak nye rendang tok..belum apa2 dah habis!!

memang seronok kan....!!

Imeirda said...

Ziela,

Thank you for sharing our Iftar and u r very much welcome n tak yah lah mention. It was nice that the children had fun playing together n the more the merrier. We ols memang suka kecoh2 ni. Next week kita ajak Haza join the excitement lak.

Copy photos?.... silakan!

Haza,

Yup!!! Apit yang temankan Imran. hehe. Next week make it 3, ok.

Imeirda said...

Salam,

PP,
it was really happening! Enjoyed the event especially meeting people, our dearest Malaysians. Dina is the attraction n yup! rendang sold out... next time not for sale but for makan only!

domestic engineer said...

Itu avatar balu lomantik maaa...Wa pun ada gamba lomantik-lomantik mau kasi letak juga maa...

Jes said...

Ha! Ghendang Tok bau sampei sini weh!..tak pakai koli besor itam tinger kera pun, akak jamin pasti UMPPHH!..see da leg lah..Imran nampak bayek je, jadi ketua darjah makan ramai2 ngan all the girls..hi..hi...next week menu apa lak weh!...akak lak terlebih xcited...muahhhz to Dak mungil mulut comel...

Imeirda said...

Salam,

Ziela,
Avatar manja2 gitu.


Kak Jes,
next week serikkkk, penat masak 2 hari, menjual sehari, POST Partum selling, 4 hari. Takpelah nak tunjuk2 ajer, bagi moral support. Babahnya mmg poised, maintained mcm head prefect!!! hehe. Sungguh tak tipu... exhausted.

DaNaSh said...

Jeda..pos 1 rendang tok pos mai sini...nak rasa laaaaaaa sebab tengok laris sangat...ada ingredient rahsia la tu.

Imeirda said...

Naza,

Nak pos camne, Habislah. Next year balik Raya M'sia, me cook for u makan dgn ketupat. Come over to our hs. Kita masak2 lagi n makan2 lagi, nak kena pakai koli besor itam telinga kera baru besttt, mcm kak Jes cakap tu. or buat potluck, with ur kurma cake tu... mcm sedap. Wizz ngan cupcakes n ziela with batik cakes.

Org RAK said...

Salam Imran + Pn Zaida,

Terima kasihla bersusah payah buat rendang tok utk dijual. Mmg mcm Tok buat ; ) sedap...
Kalau dah tak buat dah minggu ni, untungla teman dapat merasa.

p/s dapat jugak teman begambo dgn anak mike yg comel lotetu. entah apela dia kate dlm hatiye tgk uncle sebelah pake topi penarek beca

Imeirda said...

Salam org RAK

Thank for buying... Anyway if terkurang terlebih mintak halalkan ye. As said before nak rendang tok ni kena buat byk santan which I did tapi pakai priuk stainless steel.cammane?? n kacau lebih takut hancor. Next time InsyaAllah with low quantity better high quality. Anyway kita kongsi2 pahala yea, all the monies goes to the tabung. Alhamdulillah. Raya nanti rendang free... hehehe