Tuesday, September 16, 2008

Demam

Penangan Bazaar Ramadhan - satu badan sakit-sakit and Mama started to catch fever. Rasa seram sejuk. Ke terkejut dgn cerita-cerita sensasi terbaru... Alahai!

Babah off from work handling the children as mama x larat bangun langsung. Later-later je will update the journal. Hope to get well soon.

p/s - ke berjangkit fever dr towkeh nasi dagang...

So for Iftar ... kita calling-calling je kedai2 kat bawah tu ye babah?

12 comments:

Wiz said...

You need the rest, Rendang tok is not an easy dish to prepare Jeda. Abis tergeliat urat sumer. Take care

Jes said...

Ida,
Take a deep rest.Think u really need it after all da hard work.Kesian lak dengor...dak debot nenen camne yek? alahai....pi rehat..minum ayor banyak2 yek...Ok..take care.

Imeirda said...

Wiz,
Yup, I need that rest,. True I rasa macam nak demam urat. Thanks for ur concern.

Kak Jes,
Sakit sendi-sendi ni... sampai tak larat nak bangun. Nak rehat n tido jer. InsyaAllah esok-2 baiklah. Thanks. U too take care.

عيديد said...

Alahai tokey rendang,
Baru sehari meniaga sudah tumbang kah. Org kat Msia tu meniaga hari2. Tapi saya pun penat minggu ni. Nak nak tengah 'kontroversi' yg melanda.

Pp said...

imeirda....:)

get well soon. nasib baik byk tukang masak kat bawah2 tu...kalau ikutkan, teh dan kopi pun tak yah buat sendiri....boleh calling2 jer.

pak imran, sanggup cuti tu untuk jaga kroni2 d rumah....syabasa!

DaNaSh said...

kechian nya dia...cikgu duduk dalam bangunan, domestic engineer pun duduk dalam bangunan...nak tukar profession kerja kat luar memang gitu...

Rehat jeda, rehat.....Hope you will get well soooooooonnnnnnn

huraz said...

Take care and hope u recover soon jeda.

mother of two said...

hahahah.. gilirin sapa lak pas nie?
tokeh puyuh plak kot..:)

anyway semoga cepat sembuh yer.. raya nak dekat nie.. nanti takleh nak buat rendang pas nie:)

Imeirda said...

Aidit.

Tulah nyer memang tak sesuai jadik peniaga, tukang tunjuk2 je gamaknyer. Orang lain meniaga berlambak2 lauk ok jer, the weather kot! Cheh, nak salahkan weather lakkan!!! melampau. Kontroversy tu contribute kot?

PP

Thanks for the du'a. Mmg hope nak cepat get well, kesian kat babahnyer yang tolong tgk2kan anak2. Anak2 kami sharekan... mama sakit babah share jagalah.

Makan/minum No Problem... kedai2 kat bawah tu suruh kirim duitjer upon arrival at the doorstep. hehe


Naza,

DIA suruh dok umah diam2, tapi dah lama tak sakit.... ni kena full blast. Alhamdulillah

Thanks for ur concern

Doo

Hi, lama x dengar citer? dah sampai Sabah balik ke? Thanks and KIT

eiyda said...

K.ida demam lg ker? kena makan ubat br cepat sembuh..Anyway thanks sbb demam2 ari tu still sanggup panggil kami beriftar kt rumah..sedap sup n ikan bakar k.ida buat tuu..

Imeirda said...

Eiyda,

Sama-sama. Nasib baik dah siap masak baru demam, kalau tak eiyda datang kena masak sendirik la dgn Pok Nik. hehe. Dah makan ubat ni tapi berpinar lagi.

Sedap yer... lain kali kita masak lagi

Imeirda said...

MOT,

Towkey puyuh gi shopping Feragamo kot, takde rasa nak demamnyer.

Awak nak raya kat Mesia kan, Selamat Hari Raya, Maaf Dzahir dan Batin yek. Mintak halal; apa2 termakan, terminum, terambil, segala terrr...lah.