Wednesday, September 3, 2008

3rd day of Ramadhan

Alhamdulillah with God's will we proceed to the third day of Ramadhan. As the day draws to a close, Iman is looking forward to breaking the fast. She looks lethargic but full of spirit to complete the day.
.
Today , we had a decent menu for Iftar. Tamar as usual as a starter complement with orange juice and air zam-zam. Then we had kueh koci rezeki given by a friend; to be shared amongst us anak-beranak in our humble nest. The main dish yummy; mee bandung aka mee jawa garnished with boiled eggs and park choy to complete our iftar. We as a family comes together and dedicates our sweet time and spend time together enjoying the rezki. Iman and babah had their own favorite food and everyone feels fulfilled and blessed. Alhamdulillah. Ready for solat and Mama got to think hard, what is for sahoor?
.

mission accomplished on the 3rd day

Kak Ngah Ilham had her 6th Iftar of the day

6 comments:

huraz said...

Comelnya anak dara u. Your dishes looks lovely. U masak semua ke yg on the first day?... i tak baca your writeup coz the pictures are just too nice.
Kalau ada jodoh, jumpalah kita no matter were i am (d Sabah ke Kl ke) kan???

BTW, what is this Hi5 thing?... serik i join group macam ni coz i joined Tagged and dpt kawan pelik2.

Kakak Tiri said...

Kaya Kak Rosmaliza tu.

Hehehehe.

mother of two said...

meriahnya resepi dia.. sure best tu.
makcik masak nasi bukhari semalam..tapi lupa nak amik gambo.

p/s: cayalah iman.. nana nak try gak..tapi pas 4 jam dah tak tahan lapar.

Imeirda said...

Salam,

Doll,
aha, kat sini kena masak sendiri. Dah jadik domestic Engineer dok dapur jelah. Hi5 ni pun Qunie ajak n ramai tesl friends kita pun.

Kakak tiri
Tulah lepas ni kita buat projek jual telur asin lak, nak?

MOT
wah! nasi bukhari sedap tu. Takde gaya kita nak turun weight ni. Alhamdulillah Iman did well TAPI today gi sekolah... kantoiii tak tahan.

DaNaSh said...

cutenya....anak gadis jeda or kuih koci...hmmmmmmm????

Tulah pelik jeda, i've accepted ur invitation and my friends pulak bising yang depa terima invitation dari I. Opppsss. tertekan punat apa la pulak. Sorry everyone.

Semalam dpt invitation dari Tagged pulak. Mcm mana nak tutup akaun ni doll???? Karang my friend kat Tagged tu merajuk lak...

Sori jeda, buat macam rumah sendiri pulak.......x pe u boleh ganti space kat mine......

Nour said...

Kak ida..rupenye ade blog jugak..tak tahu pn..pe lagi msti nk LINK kan..hehe wah kuih koci my feveret ku k.zaida..!!