Thursday, September 11, 2008

Iftar - 11th day of Ramadhan



Today, we were cordially invited to join Iftar at Bur Dubai. So again mamanye dapur tak payah berasap. Bagi dia rest kejap since yesterday she has been working hard tolong mama masak rendang, berjam-jam, . Mama just made ikan kering masak lemak nenas as a compliment dish to be shared by all. Met many new unfamiliar faces and an addition of new friends in the lists. So kita makan lagi!!!

OMG, there was abundant of food macam kat bazaar ramadhan made by tuan rumah; and plenty of my favourite kuehs. Bingka ubi kayu kukus eaten with santa pekat, kuih lapis kaler ijo but nice, pulut sekaya and others. Makan nasi with sambal udang petai, gulai lemak nenas, daging goreng bendi etc etc. mmm gendang gendut tali kecapi, makan banyak senang hati. Terima kasih tuan rumah, lain kali jemput lagi dan moga dimurahkan rezeki. Alhamdulillah.

Yesterday for Iftar ( 10th day of Ramadhan) we had nasi and a recycled round of recipe. Babah teringin makan sup ekor, rendang tok, and omelette and ikan bakar berempah. (Gambar utk hiasan seperti di entri yang terdahulu. harap maklum)

P/s : jangan lupa berkunjung ke bazaar Ramadhan Dubai di AlBarsha. Jumpa di sana. Naza, Wiz, Panjang, mak Bedah, mak leha, atuk Khamis n tok bah , nurul dan semualah, silalah datang.

8 comments:

Nurul's said...

Amboi sis sodapnyo...!!!bln ramadan ni asyik dok cari buah peria goreng ikan bilis jer,b4 dis x pnh jamah,sekali dh jamah pasti nk lagi...byk juga yek idea-idea resipi kak ida?...meleleh ayor liur nengo gulai ikan masin nenas.

nurul,

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah dari bumi Dublin.. jemput2lah ke blog hamba.. :)

DaNaSh said...

jemput cyber je ke jeda?? x aci ni..tambangnya hulurla sekali.Yg lain nampak senang..accom free, food lagi double triple free

Imeirda said...

Salam

Nurul,
Yelah kan dik, dulu kita skalu kumpul2 n makan2 sama-sama. taoi nasib baik gak kat sini na dpt bahan mentah mudah... tu yg syok memasak

jhazkitaro
Thanks n InsyaAllah. salam from Dubai to org di Dublin


Ala Naza,
ko kayuh je lah sampan ke, tongkang ker, seminggu lagi sampailah kitorang jemput kat Dubai Creek. Jangan Marah!!!

Wiz said...

Ni yang tension ni jeda, kang datang kang!

Imeirda said...

Wiz,

Datang jer. Bawak sekali Azam adn all the cupcakes. Kita buat bizz kat sini. University of Sharjah is indeed in need of English Lecturers..jeng,jeng,jeng..

Kakak Tiri said...

Banyak sungguh menu berbuka kita. Ya Allah murah rezeki. Semua yang disebut, terlintas dihati... ada terhidang... seri muka, paru goreng and pegedil.

Tepun talam lembik berkuah memang marvellous. Nasib baik tapaw. Ni pun dok teringat lagi.

Alhamdulillah, syukur.

Imeirda said...

Salam

Eh ada paru goreng yea. Ala cammane blh tak nampak.? favourite tu tapi sebab belasah talam ubi kayu tu,tak nampak lain dah, sedap betul!! kena try. buat sendirik lah. Alhamdulillah