Sunday, September 21, 2008

Bazaar Ramadhan - Finale


19th day of Ramadhan


Quoted by My UAE-Pro Team President's, Yang Berusaha Tn. Haji Ariffin Mamat ;

"Dengan sempurnanya Bazaar Ramadan ke 3 semalam, berahirlah siri Bazaar Ramadan tahun ini di Dubai. Untuk tiga minggu, Malaysians di UAE sempat merasai satu suasana perkampungan warga Malaysian di rantau ini ; membeli juadah dan bertemu rakan2 dalam suasana Muhibbah dan persaudaraan.


Bagi pihak penganjur, saya ingin mengucapkan ribuan terimakasih kepada semua pengusaha2 gerai dari minggu pertama hingga minggu penamat semalam. Saya tahu anda berbuat demikian bukan di dorong untuk mencari keuntungan sebaliknya lebih kepada niat untuk menyumbang kepada warga Malaysian dan memeriahkan suasana. Thank You!!


Kepada pengunjung2 semua - tanpa sokongan anda Bazaar Ramadan yang kita sedia kan tidak bermakna. Terimakasih dari kami!!!Tuan Consul General di Dubai, Tuan Syed Mohd Hasrin, memainkan peranan penting dengan galakan, sokongan dan kesudian beliau mengizinkan premis kediaman sebagai tapak Bazaar.
Bagi pihak seluruh warga Malaysian di UAE, saya mengucapkan jutaan terimakasih! !!Penyediaan kemudahan membayar zakat fitrah di lokasi Bazaar semalam mendapat sambutan baik. Kutipan melebihi AED7000.00 telah berjaya di kumpulkan, bermakna ramai di antara kita telah menunaikan satu lagi fardu yang di tuntut!! Alhamdullilllah." (minta izin ye PP)


Kaunter Zakat Dikelolakan oleh Saudara Hasnol dan FND



Finally, it (the Bazaar Ramadhan) has come to an end. The finale was held yesterday with lesser people compared to the second one. We came a bit late and most of the kuehs have almost finished but we managed to have some of our favourites. Babah went to pay for the Fitrah, snap some photos, meeting and mingling with friends and ready to go home until PP and Kak Aishah said Jommm!! asking to join them for Ifter together at AR, so there we go with our little ones joining them buka-buka the food we all bought at the bazaar Ramadhan.


Nasi Lemak bought by PP (5 packs) shared, sambal pedas giler but nice

So for Iftar of the day; we had the followings; air cincau AR, Kuih Cara berlauk homely made by Kak Aishah, nasi lemak Sulastri n gang, Nasi Ayam Pakcik Othman and Kak Zai, Currypuff and Murtabak from Su n FND, kuehs from Tipah's Kitchen, Meehoon Sup Utagha from Kak Ani's Hasnol n others. As usual perform Solah and about 8.30 we headed to Karama Market to buy groceries n met a family friend there in Bur Dubai.

By 11.00 reached home totally exhausted. (Lupa nak ucap terima kasih banyak-banyak tuan dan puan rumah, moga dimurahkan rezeki, Ameen)





A little something to share : Ilham's newly acquinted friend "Uncle Haziq". She tailed him everywhere and siap pegang tangan uncle tu. But Uncle Haziq memang sporting... layan!!! Thanks Haziq!

(pic : they were watching tv, something terrifying her, tu yang looked apprehensived and getting closer to Uncle Haziq)



















4 comments:

Pp said...

hehehe...nampak cosy pulak ilham dgn 'uncle' haziq...!!
bukan senang tu nak dapat kan ilham's undivided attention lake that.

it was a pleasure having you ber-iftar dgn kami dgn foods from the bazaar. sorry, saya punya demam masih belum kebah hari tu...sakit sungguh bila menelan tu...

ektually, pembeli2 di bazaar juga cukup sporting....tak berkira sgt pasal harga....sama seperti penjual yang tak berkira sgt pasal untung....itu yg best tu!!

insyAAllah, lain kali pulak.

Imeirda said...

PP,

Tu la, agaknya ada chemistry dgn 'Uncle Haziq', haha. Ilham seems to like it.

We had a great time too. Yelah ramai yang demam, bayar kifarah sama kot kita ni. Alhamdulillah. Allah bagi sakit sikit aje nih.
Pasal Bazaar Ramadhan next year, InsyaAllah and maybe we will be more prepared.

Pp said...

betul ..'kifarah'....seperti kata brother hasnol, "bertuah sungguh kita as a mu'min'. sakit pun dpt pahala ( kerana sabar ) dan dpt nikmat pun dapat pahala...(kerana syukur ).

hari ini doktor bagi 3 hari MC. Dia nak admitklan tadi....but i minta rest d rumah memandangkan aishah tak leh driving.

pp

Imeirda said...

PP,

Yup, kita kena selalu bersyukur... dan Alhamdulillah Allah permudahkan segala.

I got unlimited MC, needless to say the house chores is endless - never ending stories' Cuma baru baik demam ni, mind works at a very low pace!!! sigh