Saturday, September 6, 2008

Bazaar Ramadhan - 5th day of Ramadhan


the crowd- mommies dok sembang


from pool view

5th Sept 2008 at CG's house in Al Barsha - the Bazaar Ramadhan is realized. We arrived at the place at around 4.20pm and there is a huge crowd of people dok berlonggok at every stalls available. Seemed that most of the kueh-kueh dah habis dibungkus especially from kak Neme's kitchen dan laici kang dr dapur Mirafaizal pun clear. Tak sempat nak tengok pun kueh yang kak Neme buat macammana. Adik-adik Laila, Bamin, Aidit n friends pun not bad, laju gak hasil jualan depa. Not only that Mas n Edi with her signature dish nasi kerabu sold like hot cakes. Shiela masih vogue bersama hubby menjual nasi dagang which finished completely by 4.30. So... kami hampehhh tak dapat beli apapun. But the truth is, it was fun. Really feel like kat Malaysia tengok orang rebut2 beli juadah dan penjual berpeluh2 attending to everyone's satisfaction. By 5.00 .... semua habis. In the first place berhajat juga nak berniaga... sajaasronok tapi babahnya cakap takut towkeh kedai takdak sebab dok kejar anak.
.
stall arabic x aluya

Kudos to Pihak penganjur, yang berusaha Pak Payne dan committee members and not to forget Tuan Konsul General Tn Syed Hasrin who make it happen. More photos self explanatory dari lensahalim and dr blog PakPayne.




We are proud to be Malaysians. Alhamdulillah



Iftar - 5th Ramadhan

Alhamdulillah Dapat jemputan dr teman untuk berbuka puasa beramai-ramai di Ajman. Tuan rumah menjamu kami dengan berbagai-bagai hidangan. Nasi tomato, ayam masak merah, sup tulang, kueh karipap, kueh ketayap dan teh tarik. Macam kat bazaar Ramadhan pun ada cuma amik-amik, makan-makan tapi tak yah bayar. Then Berjemaah solat maghrib dan Terawih serta tazkirah oleh Abang Yusree. Alhamdulillah, Terima kasih tuan rumah, moga dipermudahkan rezeki.

5 comments:

عيديد said...

1st time laa I sampai blog ni. Tak tahu pun you ols ni pun ada blog kan. Apa lagi kan lepas ni rasa la I akan comment mcm2 kat blog u. Thanks coz dtg semalam walaupun tak beli apa2 dr stall kitaorang. Yerla kalau you ols beli kesian org lain tak dpt beli kan.

p/s: nak curi gambar yer

DaNaSh said...

jeda..this is more 'extravanganza' than in Malaysia..you ingat ada ke orang x renti2 nak jemput kita buka puasa kat sini ???? sekali dua tu ada la kot..

Pp said...

:-) hehehe....meriah!!!

semalam bersejarah juga apabila imran sempat berfoto berempat tu!! hehehe
nampak sama2 ensem jer hangpa berdua kat tengah2 tu....
*wink*

pp

Imeirda said...

Aidit
Welcome to our humble abode. Buatlah macam umah sendirik. Bukan taknak beli semalam tapi terkedu n gamam ramai no orang. Anyway kudos... next wk nak book cepat2 puyuh tu.

Danash
Betullah Naza, asyik dapat makan free ajer. Sebab tu kena rajin doa murahkan rezeki orang, boleh kongsi.

PP,
Kudos for ur effort.

Memang bersejarah, tak larat nak gelak. Begitulah rahmat di bulan Ramadhan. Yang jauh, didekat-dekatkan dan yang ada kesilapan, dimaaf-maafkan.

Wiz said...

Jeda, I bet the crowd reminded you of the missed pasar ramadhan in Malaysia. Nothing compares to home but you know what? one will never appreciate home untill ones leaves it. Reading your experiences there teaches me to be more appreciative of the little things we have taken for granted at our birth place. ANd that in itself is hasanah for you.