Friday, September 19, 2008

Iftar - 18th day of Ramadhan


At Twar 3 - Again we received an invitation from Tuan Rumah to have Iftar at their humble house with friends. As Mama is still recuperating from fever, still feeling dizzy and body still frail, bangun gak, put an effort to cook bubur kacang durian. We arrived quite late as we were caught in traffic. Ramai sungguh attended this time. The house was full of people in and out. Same goes to the food, everywhere full of delicious delicacies, thumb ups to the home made laksam by tuan rumah and towkeh catering in Dubai. There are also ikan bakar, variety of desserts and others. Punyalah makan tak sempat snap-snap gambar makanan, as mama thought baba took photos and vice versa. Sudahnya... hope ehsan photos dr kawan2 lah nanti.

Meeting so many friends and new friends. Miraculously, felt energetic, rasa sakit badan-badan hilang n feeling totally recuperated. mmm... good babling theraphy, memang mulut suka brok-brek, brok-brek, then makan-makan, solat Maghrib, makan-makan, sembang-sembang. Later the men went to the nearby mosque for Isyak prayer and Terawih whilst the ladies done it at the house.

Bila mommies ucapkan selamat hari Raya

After Terawih, 10.00pmwe gathered the mommies and the children, (wei semangat tu pakai baju kurung - letih try yang mana muat lagi). Many of the guest have gone back. Again photo shooting session for Hari Raya wishes (raya di perantauan). Punyalah sronok... though kena retake few times. (masa ni nasib baik camera ada kat babah)




1,2,3 action ! "Kami mengucapkan Slamat Hari Raya Aidilfitri kepada keluarga dan semua sanak saudara yang berada di Malaysia. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DARI DUBAI"




gambar bawah left to right: Family Mahadi Riri membuat ucapan dan ma'ju n Shiela (Madi n Riri, nape kena retake banyak kali daaa??



Kak Ngah Ilham, Kak Long Iman, Sofea and Nana. (Shahira dah balik)



Alahai! Cantik Kak Ieam pakai baju kurung.

9 comments:

mother of two said...

kakak,
linkla dalam picasa.. adik nak gak gambar tu...:)

"selamat hari raya buat mereka yg beraya di dubai...jangan sedih2..hohhoho":)

Pp said...

meriah!!! terimakasih tuan dan puan rumah...
we also said farewell to khairul effendi.....best wishes!
COMEL2 ANAK dari uptown mirdiff....baju kurung tu naa...manis!!

semoga puan imeirda segera sembuh.

rumahriri said...

kenapa kene retake banyak kali ? becoz perut kite lupe nak kempiskan lah zaidaaaa .... kah kah kah .....

mahadi lah ni, cakap sikit terus bunyi kelantan , terus tak confident ... mintak retake ... ckckckckckckc .... anyway, it's been a great pleasure boleh jumpe n sembang2 ngan u ... mmmuuahhhh calun menantu I yg debot tu ....

Jes said...

Salam Ida, dah baik demam ke dek? Anak2 ok hopefully...comeinye Ieam pakai baju kurung....huish! dah ader book dak dina dah tu! wink! wink!..hi..hi...puan berapa kali take, puan? masuk tv berapa weh!..nanti bole tumpang kaypoh teropong from fantasy island..

Imeirda said...

MOT.

Ok, nanti kita linkkan dalam picasa yek.

Selamat Hari Raya ... mentang2 nak balik Malaysia... huhuhu

PP

Yelah, terima kasih tuan dan puan rumah... betul2 jamu tetamu... Alhamdulillah

Farewell to Khairul Effendi aka KP too. Semalam rasa mcm Raya lak, ramai pakai baju kurung unexceptinally Iman n Ilham

Thank u (at this time dengar u pulak demam.. GWS)


Riri,

Pleasure to meet u guys too. Madi memang kelakar. Semua anak2 Calon menantu I, anak u yang no berapa? hahaha!

Kak Jes,

En Imran confident sekali take jer. Ahaks. Entah kluor tv entah tidak. It was just fun.Ieam tu pun asyik dok nyelak kain, rimas agaknyer, tapi aritu dia sporting. Kudos Ieam.

Tentang deman tu rasa more yang demam... masa bazaar aritu berjemur kot. Tapi Ida getting better Alhamdulillah.

DaNaSh said...

Salam jeda, baru balik dari rumah ziela...member dah ready nak raya, dtg sini tengok dah ready gak...hai org kat malaysia lagi yg x buat apa2

domestic engineer said...

Dapat bayangkan betapa seronoknya malam tu kan...mesti macam raya betul-betul. Buat kesekian kalinya kitorang tumpang seronok jadi penonton je. Mungkin next year kot Along, Ain n Apit dapat peluang sama-sama mengucapkan selamat hari raya dari perantauan bersama kanak-kanak itu...

Wiz said...

Jeda, you masuk TV ke? Kat channel mana and bila waktu siaran nya? I nak tgk nak tgk.

Imeirda said...

Salam

Naza,

Nothing new, semua pakai apa yang ada dan masih elok. Maybe for the children jelah berbeli sikit. Ala kadar... bukan kedekut tau!

Ziela.

Tahun depan kita videocam sendirik antar kat youtube bagi naza n wiz tengok yek. Ke Wiz n Naza join kita kat sini. huhuhu

Wiz,

Entah kluor entah idak. Sronok jerrr. tapi will let u know, InsyaAllah.

"Abang Hasnol bagilah gambor kitorang kluor... sajer nak glamer"!!