Saturday, October 11, 2008

Raya Lagi dan Lagi

Still in Raya mood. Malaysians in Dubai ni n where ever they are memang suka jamu orang makan. Since we are still in Syawal mood, there will always openhouses tagged with breakfast raya, lunch raya or dinner raya. So on last friday morning we were invited for breakfast Raya from our friend in Qusais; Nor n Fadzil's abode. Everything were already on the table, nasi lemak berendang, meehoon goreng and me myself bawak curry puff daging. Sembang-sembang and makan-makan and after Friday prayer nak convoy again to Ajman pulak (another state in UAE) for another supergrand open houses by trio hosts; Su n FND, Kak Sharifah n Abang Mustafa and Kak Faridah with Abg Musa.




Pic 1. CG is one of the guests

Pic 2. Plenty of food; nsi minyak, dalca, paceri nenas (very yummy), mee udang etc etc

Pic 3. Two mommies yang tak berhenti enjoying food

Pic 4. Brok brek2 macam kat kedai kopi

On the way home heading to Dubai, we decided to stop at Al Mamzar Beach at Sharjah. It has been so long we haven't been to any beaches since last we lived in Penang. Even tho dok tepi laut adalah bawak anak gi Feringgi 2 times, itupun dah puas Iman merengek. I was heavy carrying Dina at that time. So on that day, clad in Baju Kurung ( baru abis beraya kan - and if were to be in Malaysia... sumpah tak pakai baju kurung kat beach - sure org tengok PELIK!), we were at the beach. Ermmm, pompuan2 Arab pun biasa mandi/berkelah tepi laut pakai abaya, hehehe.



photos ehsan dr lensa Haza

Pic 1 . Dak Dina Debot 1st time jumpa laut

Pic 2. Ain and Dina (ain miss Post Dickson -kampung mama dia)

Pic 3. Ilham dah lencun basah, the children enjoying themselves

Pic 4. mommies berbaju kurung kat laut ... hehehe

Ilham, Ain and Apit tak kira dah, terjun ajer kat laut tu. Sure u guys tanya tak panas ke now at Dubai. ooo... dah temperature has dropped a little bit and on tat day, it was breezy; nice weather.


Then on Saturday, ada dinner Raya pulak kat our newly acquainted friend Moi and hubby. It is always about food and snapping photos, let the pictures tell u more (malas nak menulis lately)




Pic 1. Blogger mommies sibuk berposing.

Pic 2. mommies n children 'say cheese' together

Pic 3. Daddies and babahs and Ayahs yang kena paksa berposing

Pic 4. The princesses

Emmm... lupa pulak nak express our heartiest gratitude to all hosts yang jemput makan kat rumah mereka. Terima kasih daun keladi... jemput kami lagi. Semoga murah rezeki.

7 comments:

tomysons said...

Selamat Hari Raya
semlm pegi open house mak ngah kat bangsar, best makan jemput2 dgn lempeng kelapa, hehehe....
yg tak best utk kak ida, edi extende cuti sampai 22nd so kirimannya pun delay la 5 hari.

Imeirda said...

Salam... SELAMAT HARI RAYA.
Ermm open hs makan jemput2 ngan lempeng kelapa jer. hehehe. Apalah Mak Ngah ni, buat nasi beriyani kan best!
Takpe lambat dapat kuih raya lambat abisnyer.

Salam utk Al dan semua.

rumahriri said...

mak ooi ... sapa pompuan berpipi tembam sangat tu ..??!?!?!? macam tak kenal je .... nak tembam mengalahkan dear debot ke ?????

jeda ..... edit lah sikit sikit pipi tu ..... sniff,sniff ... hiks

Imeirda said...

Riri,
kalau tgk gambor memang muka kita ajer yang ngadap kat food, so it justifies pipi yg tembam itu.

No worrieslah, Madi tetap cayang! Anyway boleh edit ke, camne nak bagi nampak slimmer, muahaha

domestic engineer said...

Jeda, next time pegi Mamzar Beach kita pakai kebaya ngan kasut tumit tinggi 4 inci lak jalan-jalan kat pasir tu yukk. Kat Mesia mgkn orang akan kata...buang tebiat apa pompuan ni, tapi kat sini takda orang yang kisah sebab Mak2 Arab tu pun pakai abaya n Pak2 Arab tu pun siap berjubah sunbathing...hi hi hi

DaNaSh said...

ha..ha..ha..itu yang I x pernah buat lagi..g beach pakai baju kurung..kembong semacam aje...udah2 le makan tu jeda....nanti naik aeroplane nak balik Malaysia kena bayar muatan lebih lak ...

Imeirda said...

Dom. Engineer.

A'ah kan Ziela. kita pakai stiletto ker or boot 4 inci... confirm jerlus masuk pasir. Lepas tu sure kita buat scene kat beach tu sebab ramai pak2 Arab nak tolong. Darlings kita lari sebab malu, muahaha. Nope!!! Kita tak akan buat itukan Ziela...takde maknenyer. (lepas ni nak gi beach kita plan betul2) yek.

Hohoho Naza... tak abis makan lagi nih. This week/next weekends ada open houses lagilah. Dah kata dah depa ni pemurah, suka bagi orang makan. Rezeki jangan di tolak...

Kalau excess baggage tu sebab byk souvenirs lah tu! hehehe.