Thursday, October 9, 2008

Kasih Ibu

It has been six months since we left Malaysia for Dubai and selama tu jugaklah we haven't seen both mommies for real (selain dari virtually berwebcam with them). Unlike mama yang selalu berwebcam dgn mak KL, babah cuma sembang ngan mak dia via handphone. The broadband was not fully utilised in kg kat Perlis. Anyway Mak Bedah doesn't need to ber E-mail or to use any e-banking facilities.



Finally on third Raya, we had a video coferencing dgn seluruh sanak saudara Perlis di kg at Auntie Mani's Hs kat Arau. Wah! mcm seronok jer hehehe. Thank u to the technologies. Mak started to sob, sob sob when tengok cucus here. Iman, Ilham and Irdina. Tok Bah pun excited nampak cucu-cucu. Babah even dapat talked to Nenek and she managed to see the great grandchildren. We got to see the newborn twins too, Akiff n Aliff (do I spell them rite). After wishing Selamat Hari Raya maaf Zahir Batin n wishing babah n Dina Happy Birthday, Mak Bedah breakdown again with tears till she could not uttered any words, ... so heartbraeking and me too sob, sob, sob. The man... trying to digest the feelings and kept it to himself ...'gulp'

.


Then
Quote unquote written by my roommate in the my-UAE yahoo group on 5th Oct "tiba-tiba tersentuh, menjerut rasa dan teringat pada mak di kampung bila dengar lagu ini. What a wonderful song by my favourite singer. Sempat menyaksikan konsert live beliau di KL membuatkan rasa terpaku bila beliau mula melontarkan vokal. Kagum dengan bakat beliau dan tiada tandingan".


imran




Comment from mama :

emo gak my soul mate nih, ke tangkap sedih sebab baru sambut birthday??



This song is specially dedicated to both Mak Bedah and Mak Leha with lots of love from us in Dubai.









p/s : how would we react when the children are grownups and leave us just like we did? 20 years lagi to countdown.!!!

10 comments:

DaNaSh said...

Jeda, tak yah tunggu 20 tahun..nak lepaskan my iman g summer camp/ cuti2 sekolah camp for 1 or 2 weeks pun I dah tak tidur berhari2. Last2 cancel............

Imeirda said...

Ermmm, tulah kan Naza... nak lepaskan dia kat orang lain bela later entah macammana. Now I know kenapa my mom nangis on our wedding day. Letting go... not that easy meh!!!

Ad- said...

ehem ehem tumpang lalu...

Tau nampak pelik tapi tak tau camne nak kasitau...

tiket dubai-kul la ni myr 3520 termasuk tax semua...pergi balik...(tak senonohkan)

maaflah terlambat =)

sekian,
ad =P hahahaha

Imeirda said...

Ad, silakan... iklan, iklan tu tambang KUL-DBX cuti sekolah. juga iklan nilah amongst available bachelors kat Dubai. berminat sila antar cv/particulars. hehehe

Ad, jangan mare!...thanks yek. Wil call u later

Pp said...

hehehe....boleh emo ka imra kita tu...nampak cool jer.

Imeirda said...

Tulah SOFT SPOT dia, tak boleh tengok mak dia nangis... kalau bini nangis lagi cair, uhuks!

Wiz said...

I don't even want to think about it Jeda. I cross the bridge when I get there.

Imeirda said...

When the time comes ye Wiz. Hope something good promise/prepare us in future. Good luck to our both Imans (anak sulung kan!)

Kakak Tiri said...

Nasib baik la tak de net connection kat rumah Mama. Mesti dia leleh punya. Nanti kita pun jadi leleh sama lah :|

Imeirda said...

Well kakak tiri, kalau via phone, suara dah tersekat-sekat... memang leleh gak mak kita kat sana. they miss us dearly as much as we do.