Sunday, October 19, 2008

Picnic


16.10.2008 Mamzar Beach/Park, Sharjah.

Sudirman and Anita Sarawak's song 'bercanda di pasiran pantai' is so synonym when u see beach, crystal clear blue water and sunny day, children having fun splashing, swimming, sand castling and daddies dok rendam badan with them. It was fun for dah lama tak berpiknik and this time we are well prepared; tidaklah berbaju kurung macam aritu. So the mommies yang body dah out of shape ie mommie Jeda and Mommie Riri (except auntie Moi, auntie Ziela and Auntie Nor) dok bawah pokok kurma jer brok-brek brok-brek, the daddies did the bbq. Initially nak bbq kat tepi we ols berpiknic but not allowed as the designated bbq pit jauh sikit dr beach. Anyway the chicken wings, udang ang sotong were delicious. Ada nasi lemak, meehoon, dessert, salads, kek batik and paling penting teh tarik served panas- panas dari BIG termos. The weather was friendly and it was fun. Anak-anak semua tanned....

These two photos baru updated, evidence they did the good job though the udangs were well done albeit delicious. Chicken wings and drumstick were medium- well grilled. The marinated squids were yummilicious, nicely barbequed. The photos are Ehsan from handphone canggih Uncle Norris (taken from blog Auntie Moi). The cameramen terlupa bawak toys depa masa pindah tpt bbq. Babah Imran As usual tolong tengok. or dah tolong hidupkan api dengan Uncle Madi n Uncle Norris. hehehe

Mommies dok tunggu hasil bbq. and Dak Dina Debot je yang takmo main pasir this time... main makanan ajer kerja dia. Yang kat bawah, anak2 sementara tunggu dadies balik berbbq main dulu kat playground, just cant wait nak terjun lebih-lebih lagi dah tukar swimming attire.



Lambatlah ayahs, babahs and dadies nih!!


Uncle Fadzil, inflate the pelampung, served air, jaga anak dalam air... eh mama Nor mana? Mama Nor masak nasi lemak lah!


Meriah kan masa makan nih sebab semua dah lapar... sini takdak pokok nyiok melambai-lambai, semua pokok kurma jer.



Ermmm daddies sebelum terjun laut, semuanye makan kenyang-kenyang and they looked starving... memang lapar as masa bbquing tadi siap pesan mommies jangan makan dulu and wait for them


Let the photos tell the stories... Eh Alisya n kakak (the two Balqises) tak nampak pulak, mana ye? Nampak ayah dia n Uncle Haza jer tengah cari ikan. Ade ke??


Photos of the year by Auntie Ziela ; Dak Ilham taknak keluar dari air, ngamuk sakan. Then tertido... penat ghupenyer. Auntie2 and Uncle2 dok gelak jer tengok telatah anak Imran sorang nih. We had to leave as the daddies nak pergi masjid for Friday Prayer. Sorry Ilham, next time kita pergi Ari Sabtu, ok Darling so boleh dok sampai petang.






Posted by Picasa

14 comments:

Pp said...

meriahhhh sakannnn....

naper agaknya ibu2 nya tak masuk air? hehehe

kat sana tu tak der mesjid ka for Jumaat prayer tu?

besttt kan dpt bersama2 kawan2 mcm tu...

Imeirda said...

Salam PP...
Memang seronok PP, it was a last minute plan pun.
mommies segan nak masuk dalam air...paham-paham jelah.Dah 4 jam kat beach, tu yg nak lari pi masjid around the corner n ada open hs lagi... hehehe.
Kawan2 kat sini semua best.

Imeirda said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sronoklah tengok u guys are really enjoying life.

DaNaSh said...

I like gambar si tembam berguling atas pasir pantai...very classic.

domestic engineer said...

Jeda, gambar Dak Ieam berguling kat pantai tu yang paling mahal! Sebab pikir kita kawan lama kan, so I kasi free la this time. Kalau ngan orang lain, I letak sama rega ngan satu handbag LV...har har har

Imeirda said...

Thank u Anonymous. Everyone should enjoy life n yup we r enjoying... seems time still permits. Alhamdulillah

Danash - I pun suka tgk yg tu. nasib baik mrs photographer sibuk dok usung cameradia. Kami pakat dok gelak jer.

Thank u lah Ziela...kasi free. As naza said memang classic. Mahal tu kalau nak letak rega LV, LV Petaling Street ke or Padang Besar, I mampulah. Boleh?? hehehe

عيديد said...

Hai lama rasanyer tak jenguk blog ni. Wah wah meriah raya di Dubai tp Raya kat Malaysia jgn cerita lah sukar utk digambarkan.

Anyway, kan dah janji beli batu tumbuk kan. Saya pun beli lah kat Pasar Chow Kit. Malagnyer, masa balik letak dalam hand luggage. Skali scan, makcik polis tu tak bagi bawak hand carry. Nak buat cemana tertinggallah kat Airport. Sempat lagi ckp, makcik lesung ni saya hadiahkan makcik sempena hadiah saya nak balik dubai.

So Kak Zaida takde rezeki nak buat sambal belacan. Sorry yer...

Imeirda said...

Salam Aidit, Welcome Back to Dubai.

Oooo, takper Dit pasal lesng batu tu. Takdak rezeki, anyway thanks for the effort.'Buat susah-susah jer'. Rezeki Makcik Polis tu. Sambal belacan tetap jadik pakai blender... hehehe

Lawa pelamin!!! macam pelamin Pak Abu gak. Will visit lagi nak tgk gambar pengantin. Thanks again.

QiStinA's said...

salam k.ida... cilok je gmbr daddies tgh bbq tu..no prob... i kan selalu cilok kat picasa abg im.. ha..ha.. i nie tak de picasa..
tell iman.. dtgle lagi..meriah umah auntie.. yasmeen n allyssa pun seronok...

Hilmy Zean said...

Hmmm....kalau lah gambar2 dlm Picasa tu blh charge AED1 sekali download....blh beli Hummer H3 thn dpn.... ;-)

Imeirda said...

Auntie Moi,
Cilok dah ASAP and dah siap updated, No worries pasal gambar...nak amik. Iman tu suka ajer kalau dapat kawan-kawan girls gitu. Thanks to Auntie Moi, Yasmeen and Allyssa.

Ala Uncle Haza, tak cukuplah untuk beli H3 Tahun depan... dapat beli tayar jer. Bonus tahun depan InsyaAllah...hehehe

DaNaSh said...

uuuuuuhuuuuuu..where are you jeda???

Imeirda said...

Naza.
Ada kat sini hibernating!!!! Malas sikit... will catch up later. hehehe