Tuesday, November 11, 2008

Warkah Buat Isteri Tercinta

Yang,

Tanggal 12 November 2008, Pertama sekali I bersyukur pada Allah SWT kerana dengan izinNya, dapat kita bersama untuk menyambut ulang tahun perkahwinan kita yang ke-13. Selama 20 tahun usia perkenalan kita, rasanya terlalu banyak kenangan indah yang kita lalui bersama. Kenangan di sekolah, universiti, bertunang sampailah ke hari perkahwinan hingga sekarang semuanya indah belaka.

Yang,

Terima kasih kerana menyambut salam I pada 16 April 1988 (20 tahun yang lalu).
Terima kasih kerana sentiasa sabar dalam menjalani kehidupan bersama I dan anak-anak.
Terima kasih kerana sentiasa disisi I semasa susah dan senang.
Terima kasih kerana sentisa memberi sokongan semasa menempuhi 'Penghijrahan Total'.
Terima kasih kerana menjadi isteri dan ibu yang terbaik untuk I dan anak-anak kita.
Terima kasih untuk segalanya..

Yang,

Ingat lagi pada lagu 'SriKandi Cintaku' yang selalu mengiringi perbualan telefon kita setiap malam suatu waktu dulu.
Ingat lagi pada hari kita dipanggil oleh Cikgu Azizah dan Puan Linda Toh di sekolah dulu.
Ingat lagi pada bas SKS yang menjadi kenderaan rasmi kita setiap kali pulang ke KL pada hujung minggu.
Ingat lagi pada Seksyen 17 Shah Alam.
Ingat lagi pada Central Market, ....
Ingat lagi pada 'Winter Sonata' dan pelbagai kenangan kita bersama..

Sayang,

Dengan sepenuh hati dan ikhlas,
I minta maaf atas segala kekurangan pada diri I untuk You dan anak-anak.
I minta maaf atas segala-galanya...

Siapa sangka kita menyambut ulang tahun ke-13 ni di Dubai! Semoga kehidupan kita di sini sentiasa dirahmati dan diberkati oleh Allah SWT. Tahun ni juga kita sambut Hari Imeirda bersama dikelilingi oleh semua anak-anak kita dan akan menjadi satu lagi 'Kenangan Terindah' buat kita berdua. Semoga Allah SWT memberkati kehidupan kita bersama hingga ke akhir hayat.

Yang 'MencintaiMu',

Imran

26 comments:

rumahriri said...

alamak, babah Im romantik jugak rupenye ....... ckckckckck .... kene suruh mahadi baca ni ...... :P

happy anniversary zaida, imran ..... *aku tak reti nak bagi ucapan ikut malaysia* ... so semoga rukun *paham tak makna rukun ?* ... sampai ke tua nanti .... amin ...

mother of two said...

adussss romantika di tampoi sggh rupernya abg imran nie:)

happy anniversary.. pas nie dina dpt adik baru plak....

Imeirda said...

Smokes get into my eyes.

Ala Darling, mana boleh lupa...I ingat every bits and pieces of our journey. Bas SKS to Seremban...dulu bas to Sban 3 jam rasa kejap jer. hahaha. All those places still fresh, it was just like yesterday.

U too, thanks for all the wonderful moments... LOVE U

Nanti, kita carik balik Cikgu Zizah yg nak tengok kita kawin ke tak. hahaha. n Puan linda Toh (HEM) yg worried that would affect our studies!!!

Thanks again. Ich Liebe Dich

nor said...

salam...

fuyoooo....romantik jugak..ek...betul riri...i pun nak kasi fadzil baca...hahaha

Happy anniversary to k.zaida dan abg Im..berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya...

P/S:- patutle akhir2 ni tgk citer winter sonata...rupanya..ujin & jin xiang rupanya....

Khairil Anwar said...

To Mama and Babah

Happy 13th Anniversary. We love u soo much


Abang, Intan, Iman, Ilham, Irdina

tini said...

ohhh i'm so touch..smokes get in my eye also la zaida..so lovey dovey..
Congratulation on yr 13th anniversary. Semoga berbahagia ke akhir hayat dan murah rezeki sentiasa.

عيديد said...
This comment has been removed by the author.
عيديد said...

Wah wah macam ramai pulak buat anniversary bulan ni. Memang dolu dolu bulan november ni orang buat orang kawin yer.. Ooo yer tak yer coti sekolah kan kat Malaysia masa tu.

Anyway happy 13th anniversary. Wah 'ayat ayat Cinta Abg Im' memang romantik la. Anniversary tak buat open house ker.. mmm pernah org buat ker erk

QiStinA's said...

happy anniversary... k.ida n abg im.. moga kekal ke akhir hayat...amboi romantiknye abg im... noris kena baca nie..tp confirm noris tak leh buat cam nie..ha..ha..

Imeirda said...

U ols semua...
Thank U, Thank U. Alahai babah rewind cerita winter sonata. huhuhu.

Riri - ya Bu Riri, rukun aman damai

MOT - alahai shiela... romantik sungguh abang imr ko ni (cuma tak jadik dolphin mcm PP)

Nor - U-jinn ngan Jun Xiang Malaysia, hahaha

Darling Children - Love u ols too.

Tini - sometimes it is good to reminisce sweet events. Rasa muda balik . hahaha

Imeirda said...

Aidit,
tu lah dulu org kawin Bulan November (cuti sekolah) ni ada anniversary marathon.

La, Dit org buat annniversary celebration kat hotel mcm CT b Datuk K...tapi akak tak mampu Dik Oiii. mkn spaghetti pun ok dah!! hahaha

Moi - Thanks. ermm tangkap jiwang...kita layan jer lah. sweet tho!

Pp said...

:-) adusss, cairrr beb!! sungguh romantis abg imran!!

selamat ulang tahun ke 13 perkahwinan ...semoga terus bahagia...dan ramai lagi cahaya mata ...:-)

Pp

domestic engineer said...

Happy 13th anniversary Zaida n Imran. Semoga bahagia berkekalan sehingga ke akhir hayat. Amin.

I know my hubby will never ever write this kind of lovey dovey things in his blog! Tak caya tgu our anniversary next month he he. But I know he has his own way as being 'romantic' is very, very subjective...

Imeirda said...

PP,
Thanks. Dulu Imran pun pernah jadik ikan kembung transformed to a dolphin. Cair, memang cair! tapi takleh challenge ur love story. hehehe.

tambah anak? ermmm InsyaAllah...

DOM
Ziela, Thanks. a'ah it is very subjective, lama dah imran tak tulis lovey duvey ayat... terkojut den!!! but believe me, rasa jatuh
cinta balik.

Tunggu jelah haza buat surprise nanti. kot2 emas sekotak dr gold souk ker?

Wiz said...

Jeda, if my husband, who you guys know very well, write a letter like this and in malay, I wouldn't have just smoke in my eyes, more likely blood, trickling down my cheeks!!!!

In other words - he will never ever in his wildest dream or mine or our nightmares put together come up with something like that!!!

But you know what, I secretly wish sometimes that he does.

Have a blissful life together, as you already have right now. Panjang umur murah rezeki k.

Imeirda said...

Wiz, Azam would have written beautifully in English, siap quotes dr Romeo and juliet or Shakespere. Be it in English, Malay or Urdu... as long as it is conveyed...that matters. Sometimes just let ur mind run wild. hehehe

Thanks again for the wish...

Kakak Tiri said...

This is so sweet :)

huraz said...

happy anniversary jeda and imran. U two are definately a very romantic couple with lovely kids.

RAKian said...

Happy Anniversary, Tuan dan Puan Imeirda !!

Imeirda said...

kakak tiri - Thanks, yup! very sweet of hom.

Huraz - Doll Thanks for the compliment. Ingat lagi dulu Imr mintak tolong u sampaikan msg pada I. masa tu not zaman IT and h/p. so umah sewa u ada tipon -hehehe

Rakian - Thanks, ermmm saper ye? kot2 I lupa

Imeirda said...
This comment has been removed by the author.
Wiz said...

It wasn't the language I was complaining about, it's the effort.

Somehow, he has forgotten how to write, he he he.

Haza said...

Alamak.....romantiknya....kena tuntut ilmu ni.... :-)

BTW...Happy 13th Anniversary to the both of you....

Imeirda said...

Wiz,
True... men sometimes they forget yg dok depan mata and yg every nite by his sides ni need attention. He may have forgotten to write tapi mana tau nanti dia buatkan SPECIAL cup cakes for u.

AZAM!!! - take note on that!

Haza - Thanks. Ni senyum pun tak habis lagi 'love is in the air' hahaha

mnt said...

salam...tersentuh laaa bila baca warkah ni...tak pernah i tulis mcm ni wife i walau 18 tahun kawin. tahniah & ucap selamat

Imeirda said...

MNT - Salam. hahaha ... that's from bottom of my heart for her. She deserves that.

imran