Monday, November 3, 2008

Dubai Diary

Ahlan Wa Sahlan. 3rd November 2008

Finally they arrived at 6.50pm (Dubai time) here safe and sound. Alhamdulillah feel at ease having them in our arms. Just hope they will enjoy their stay with us. WELCOME TO DUBAI children.


aloha!


Little miss muffets


Sunday, 2nd Nov 2008

Pi 'restaurant' kat Qusais by invitation, dapat makan mee kari. Kalah mee kari kat Noodles house. Sedap betul tokeh mee kari tu buat kuah dia. Mee import dari Malaysia, mana tak sedap. Thumbs up to the cook. mommies sembang and daddies tgk F1, balik punyalah lambat... kesian esok budak2 sekolah but ramai-ramai tu happy jer depa...


Saturday, 1st Nov 2008

Dubai Flea Market.
(One man´s trash, is another man´s treasure! )



Finally made it today. Babah sent me there (at Safa Park), strolled with us for awhile and off to work. Met Riri there and we had much time to cover all stalls. Frankly speaking, one tends to buy things unnecessarily because u would think they are cheap considering u can get a barely used leather jacket for AED40, or children cardigans, jeans or sweater for aed 5 each. Besides, they are bargainable. Can't wait for another one next month which held on every first Saturday of the month.







entertained by Lime musicians - country songs

This leather jacket plus a pair of children boot and a pair of shoes cost only for 50Aed


Thurs Nite. 30th Oct 2008

Uncle Norris ajak Babah n friends gi makan Ikan Bakar kat Jumeirah (Bu Qtair). Lama nak pergi tapi dok tertangguh jer. After Maghrib we drove to Norris place, berkumpul and convoy... lalu along Zheik Zayed Road at nite was breathtaking and very panoramic especially nampak Burj Arab stand tall as Dubai landmark . Kedai makan dia biasa jer, macam kedai-kedai kalau kita jalan-jalan kat Cherating. It is actually tepi laut gak but full of constructions along the shore, reclaimed. Sampai sana nampak Abang Fudzail satu group dengan family FND and Afza tengah syok dok makan.




So we took another table, sat and ordered. While waiting for the orders, babahs and daddies dok at the other end chatting and smoking while the mommies biasalah, brok-brek updating latest events, children spt biasa main and bising. Later makanan sampai. MasyaAllah... paratha 25 keping, ikan besor-besor 6 ekor kot (really fresh) ... nasi lagi. First bite, first taste... ermmmm not bad, delicious, yummy and memang sedappp makan panas-panas . Puas makan ratah-ratah gitu... tapi diet malam tu memang lari sebab makan tak ingat dunia. Finally, semua berebut nak bayar tapi Uncle Norris belanja (Thank U Uncle Norris). Pastu baru tahu, their 10thwedding Anniversary, rupanyer (so buat kenduri kahwin lah tu, dah 10 tahun baru belanja kami-hehehe). Happy wedding Anniversary, Norris and Moi. Moga kekal ke anak cucu.



Habis dinner, teringat nak bawak anak-anak main pasir kat Jumeirah Beach overlooking the Burj Arab. Beautiful... the children main pasir betul especially Ilham. siap berenang kat pasir. Mamas and babah dok click-click crazy capturing Burj Arab at nite. Dahlah gelap, so trial and errorlah tukar shutter speedlah, tukar settings lah konon nak dapatkan good snaps. Ermmm kalau pro tengok, confirm depa gelakkan. Mohon tunjuk ajar lah abang-abang pro, kami amateur photographer.



hasil amateur kami; NOT BAD la kan? gelap betul kat situ... alasan (lame excuses)!!!

8 comments:

QiStinA's said...

wow k.ida... bertambah bz lah ye... anak dah 5 org la nie..ke bertambah rileks..ade org tgk dina..ha..ha.. ala k.ida gmbr2 kat burj tu tak masuk picasa ke??? masuk le nak cilok nie...he..he.. jgn marah..

Imeirda said...

Moi, bz gak, tapi bz kat dapurlah. tang jaga anak mmg best depa main ngan adik2. Cuma tak kering kuku masak jerlah, medang depa nih kuat makan, lol. ok nanti kak ida masuk picasa. cilok je no prob, tapi gambar vogue awak & Nor kena mintak kat riri. huhuhu!

mother of two said...

kak ida,
cantiklah... tu baju. tak kira jumaat nie kena pegi jgk hohohoho

Pp said...

:-) satu diary yang sihat, padat, dan semoga berkat....

hehehe

PP

DaNaSh said...

i like the leather jacket..pakai kat sini sure vogue..everyone will be looking..bila lagi nak glamour tak tentu hala ni....like that night time picture..gelap x gelap, it looks nice....

Imeirda said...

Ala Shiela, sabau! sabau! Anyway baju bulu yg cantik tu bukan utk mamanyer. Tak muat. Itu utk Iman. InsyaAllah Jumaat ni kita gi shopping yer.

Salam PP. Eh welcome back blogging. So dah abis berpantang. Good to hear from u again and thanks.

Naza kalau mamanyer pakai mmg vogue (tho bulging here and there) tapi for Iman sweetlah. Nanti kalau dia pakai I post gambo kat sini. Those pictures pun I suka actually, ist experiment... will do/click-click more later.

Wiz said...

Bestnya car boot sale dia, ada mickey2 mouse lagi.

How's the weather like now? Is it really cold?

So when is the holiday trip?

The picture are clear but if you have specific lense, mesti lagi best. Digital cameras now can capture everything beautifully now.

Imeirda said...

Wiz... the car boot sale was nice, but mostly on leather goods, clothes, and books. If macam kat UK with all the porcelains, Queen Annes sure lagi sakan I.

The weather... Ermm now suam-suam kuku lagi Wiz but next month sejuk lah but not really sejuk.

The trip, InsyaAllah on the 9th of Dec. Meantime busy taking the children around UAE.

Camera dah OK but still acquiring the skill. Mak/bapak budak baru nak belajar Wiz... but like ur photos kat NZ. Any advice n u pakai apa yek?