Tuesday, November 18, 2008

Cuti-Cuti Dubai 2

From Jumeira to Barsha

Sunday

Morning took the children to MaGrudy Warehouse Book Sale at Jumeirah. The book/novels, children books are real cheap as good as 1 - 5 dirhams each. Even the hard cover novels cost u only 5 dirhams. Looking for stationeries, but they have all gone since yesterday. So kami borong books aje worth almost 700 dirham for only 263AED. Cheap huh?



Then budak-budak lapar so we took them to Noodles Bowl, not far from MacGrudy. Delicious noodles curry/fried noodles cook by Malaysian chef. Mama makan mee kari but rasa chef kat Qusais nye lagi sedap. Yang lain like nasi goreng kampung, mee goreng mmg sedap cuma mee udang nyer kurenggg kena makan kat Sungai Dua gak!





Tgk langit gelap macam nak hujan, but the tourists nak gi tengok Burj Arab. So baba drove us to the beach - Jumeirah beach. On the way nampak angin kuat sangat and bunyi berdesir2. It was quit cloudy and gelap as if dah petang, walhal it was only 2.00pm. Turun gak amik gambar walaupun sakit pipi ni kena tampar dek pasir. First time kena sand storm... macam ni ghupenyer. The children excited but lepas amik2 gambar cepat2 lari gi tpt lain. dalam high waves and strong wind ni ada jugak arab-arab degil dok santai mandi...sampai kena halau ngan police.


Takleh bukak mata - angin kuat and pasir terbang!


Nak better view of Burj Arab - took them to Wild Wadi frontage.


Then to Ski Dubai, Mall Of Emirates, (tengok sajer), time constraints. Jalan-jalan sampai malam.... capek!!!!
Till then, more updates on Cuti-cuti Dubai later.

13 comments:

nor said...

Salam...k.eda
kesian tgk...semua kena tutup mata dgn menahan rambut tangkap gambo...lain kali kena pi tgkap lain tu ehhehe...

Imeirda said...

Salam,
A'ah Nor tapi depa nak gak gambar ribut pasir kat Burj Arab, rasakan!!! Actually nak pegang camera pun payah, angin dia kuat betul.

QiStinA's said...

ha..ha.. dpt tourists tu rase sandstorm yek.. ha..nanti pi lagi jumeirah beach..tangkap gmbr n pekena ikan bakar Bu Qtair..he..he

Imeirda said...

A'ah, merasa experience standstorm, nampak B Qtair cafetaria tapi tutup lagi kalau tak memang bagi diorg pekena ikan bakaq. Dah alang2 sampai sini bagi depa rasa semuanyer.

rumahriri said...

malas nak comment lah ... :P

Imeirda said...

Aku pun MALAS nak jawab comment orang. hehehe! LOL

huraz said...

Love the photos...bila lah nak naik carpet aladdin to reach Dubai???

Imeirda said...

Doll, red carpet i boleh readykan, I tunggu u jer. come over, hotels dah ready, jommm cuti, cuti dubai!

faqiha said...

wah betsnye die:]

Wiz said...

Namanya pun Arab, so kalu tak degil tu memang bukan dia la he he he. Serious they are really degil and teaching them makes you go crazy and they take no an an answer too.

Best nya holiday kat Dubai!

Imeirda said...

Salam Faqiha, Kawan Khairil ye. Thank u masuk blog auntie. Mmmg dia tgh enjoy puas2 lepas ni siap!!! nak PMR

Wiz,
U memang lagi pening mengadap perangai Anak2 Arab yg perasan depa pandai sangatkan? Degil, arrogant (bod** sombong describe them well). One thing about them, mamang Cannot take NOs as an answer... dari kecit sampai mak bapak depa...MEMANG PENING

Kakak Tiri said...

Seronoknya Kak... dapat borong buku. Murah pulak tu.

Sakan budak-budak ni ek Kak. Intan dengan A'an lah spashly. Naik skolah, cikgu suruh buat esei, sure they'll be happy to relate the enjoyable experiences with their family here.

Imeirda said...

Yup kakak Tiri memang berbaloi! and the children... rezeki depa dapat jalan2 sakan. Kalau tak boleh tulis Essay gak.... memang melampau yek. hehe