Saturday, August 30, 2008

Makan Lagi - Al Tawasol.





As Ramadhan is approaching so close and thinking that one has to refrain oneself from eating and drinking from dawn to dusk, the crave for mandi/mehdi rice is so mind boggling especially Ziela dok teringin sangat. So both families met up there at a new- to-try mandi restaurant Al Tawasol in Deira. The restaurant is more inviting and cozier compared to Joot Mandi in Qusais. A more relaxing fine dining atmosphere as sejuk sikit waktu summer ni. There are variety kind of rice offered kat sini, colourful from mandi rice, briyani and bukhori with the side dishes like lamb (lahaam), grilled chicken, grilled fish and others. If in Malaysia, briyani is delicously eaten dengan ayam masak merah ke , rendang tok, acar buah or pajeri nenas. Kalau tambah dengan dalca tulang penuh dengan terung, kentang, carrot, memang sedap. If only tok Arabs kat sini pekena
dengan side dishes Malaysians ... undescribable!

Well, so we ordered one big talam of mixed mandi rice and bokhari full of lahaam and grilled chicken. Another small talam of lahaam for the kids. Mmmm, initially nampak banyak n been wondering boleh habis ke but actually memang Habis. Quality wise not bad, macammanapun rice kat Joot Mandi lagi sedap kot. Kat sini depa makan nasi pakai talam je macam orang-orang Arqam dulu tapi kalau MIL Mr Imr, memang mau dia taknak makan berebut2 makan dalam talam... tak semenggah (katanya) and here webersila/dok kat lantai aje macam makan-makan ala kampung dlm majlis (tent).









Haza dok perabis nasi mandi...

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK

Posted by Picasa

9 comments:

DaNaSh said...

Sedapnya....kat sini makan nasi beriyani ajelah..the closest you can get.Itupun ayam goreng keras

Ad- said...

akhirnyaaaa....pencarian berakhir di sini..

Selamat berpuasa =)

Imeirda said...

salam,
sedapppp... eh naza briyani kat Malaysia pun sedap tau. Kat Jln TAR tu if u pegi Restaurant INSAF... licin pinggan. Try tau! Ayam kat Kat Slim River je kot yang dah tua. Tu yg keras sikit. hehe

Imeirda said...

Ad,
jumpa dah ye??

SElamat berposa... meh dtg sini berbuka.

mother of two said...

tempat favourite saya time mengandung sumaiyyah..emm rasanya lagi best dari jood mandi kan??

DaNaSh said...

seksa nak makan kat iNSAF..kena q panjang, pengsan lapar kat depan pintu utama pun belum tentu dapat makan lagi......hebat, hebat

Kakak Tiri said...

Huwah huwah huwah... kenyang perot suka hati lah.

Amin.

wizcakes said...

Zaida, if my arab students nampak gambo nasi2 ni, nangis depa. All of them are missing home so much that they talk about food practically everytime I entered class. They claimed nasi malaysia tak sedap and question how could we eat nasi yang masak dgn air kosong je, ha ha ha. Sian kan(I say that when they behaved, when they don't I said "padan muka" muahahahah", geram)

Imeirda said...

Wiz,
memang patut pun they miss their briyani, mandi or bokhari rice, they imcomparable. Not to deny nasi depa sedappp, very moist and rich, u dont need any side dishes, makan gitu pun Walla. Besides kena lahaam (lamb) depa, my... tender n juicy. I tunggu tau u ols datang, kita makan lagi!