Monday, August 11, 2008

A comeback

Life is hectic lately as most of the management people r on their summer holidays, leaving me to handle things alone with other member of the team. Tu yang dah sebulan tak sempat nak update blog. There are so many events attended and photographed lately tapi tak dan nak buat write up. In fact nak upload gambar gonna takes a lot of time, since all of my princesses sibuk nak attention when I am home. Tu belum mamanya pulak yang nak attention!




Everyday there is always updates about "do you know what Ilham did today?". Nur Ilham my second princess really make everydays happening. Ade sajer telatah, karenah, perangai di buatnya. As last 2 weeks, dia banjirkan rumah... melambak air macam tsunami sampai ke living hall. Kesian mamanya kena kemas sorang2. Then on the other day dia mandikan adiknya dengan susu tepung setengah tin. Both of them happily marched together ke seluruh rumah. Can't imagine melekitnye rumah dgn susu tepung. Again kesian kat mama dia. Well itu cuma 2 cerita dari puluhan activities 'aktif' princessku ini. I've consulted the girl's paediatrician, tapi the doc said biarkan, the mind is working and enjoying her life n the doc advise just enjoy the fun watching them grow. Having experience tengok dia sakit, moaning n groaning, inactive made me to admit biarlah dia nakai sikit asalkan sihat dan active. There u go Ilham..... be yourself, babah tak kisah n I know u r a smart girl. Luv u n ur siss.


Nur Iman my eldest as usual, ulat buku n ulat tv. Asal dapat tv.... alhamdulillah dia kenyang. Tak makan pun tak apa. And my littlest one (to date) Nur Irdina is adorable. Easy baby senang bawak jalan n ramai nak tolong bela. Dok kat Dubai ni kadang2 kena mintak ehsan orang since during summer ni not advisable to take along ur children outside. It is scorching hot summer. Children are vulnerable n prevention is better... kalau dah tak sihat, kesian anak2. Tulah kena cakap thank u kat mak2 angkat yang rajin tolong tengok-tengokkan the princesses. Auntie Lina and Mommy Luyah, terima kasih daun keladi... lain kali mintak tolong lagi.



ok... till next update... insyaAllah

3 comments:

alabamin said...

mommy luyah x kesah..babah nye pun sama..kalo buleh nak pinjam sehari..hehehe

Imeirda said...

Ala babah n mommy, kitorang pun x kisah kalau babah n mommy jaga the Angels, tau tip-top punya. diorang pun tumpang kasih... rindu kat mak/pak sedara depa kat Mesia. Thank u yek!

Imeirda said...
This comment has been removed by the author.