Wednesday, March 11, 2009

Island Escapade UAQ 2009


6 March 2009

ermmm lambat mama update blog ni. Masa ada mood aritu, internet disconnected pulak. Babahnya terlupa 'update' bill, sudahnya tak leh access to internet. Bill settled takleh access gak, password recognized pulak called Etisalat sampai 2 days baru settled. Then Baby 'tua' kat umah ni down with fever, teruk benar nampaknya 3 days MC, jaga anak2 dia demam pun tak teruk camni, menjeng semacam nak attention!

so report on Island Escapade aritu.

On the 5th Thursday, at 5.00 off we head to Ummu Al Quwain, checkin to our chalet, nice and cozy overlooking the beach. CG was our neighbour with PP-Kka Aishah dok chalet atas.

Lapar, bukak periuk makan nasi lemak. Mama cooked nasi lemak with sambal ikan bilis n sambal sotong - baba mmg lapar joined by PP n family, Haza n family, CG n family. Later joined the rest at riri-linda-Zue's banglo buat BBQ. Plenty of food - food fiesta, kalau dok sesama Malaysian ni memang tak pernah lapar - Alhamdulillah.

6th Mac- Morning take the boat to the island.

ERMMMMM... dah banyak ari tried to upload gambaq tapi takleh, dia kata dah overloaded, exceeded the photo limit quota. Mama pun tak sure naper; possible blogspot has its limit or mama got to bayor for the xtra storage. Well, I'm not a computer savvy , so tak brapa paham. The fact is, lepas tukar this new notebook n guna VISTA memang problematic, lembab giler... compared masa pakai XP. Could that be the problem??? So sebab mama tak dpt upload gambaq, tgk je lah

dr




atau dari blog Bakpo.



Tambah pulak lepas babah baik sikit dari demam, mama pulak kena. Dengan membuyung ni, kepala berat alahai. Tak habis mama sihat, Ilham malam tadi start muntah and temperature shoot up to 39C. Kesian bila tgk anak tak sihat ni. Hopefully, Iman and Dina sihat and tak berjangkit. (Rasa2nya nak kena pencen blogginglah.)

6 comments:

QiStinA's said...

kesiannye k.eda...semua demam... habis mak buyung, ilham n dina pun kena... mkn ubat... biar cepat sihat... jgn le quit blogging...

domestic engineer said...

I pun lama gak cuti blogging hr tu. Br je update Island Escapade. Actually purposely delay pun ye gak. Saja tgu bloggers lain kat Dubai ni dah reda sikit.

p/s-You take care ok. Rajin2 makan obat sambil baca2 buku Part 1, Part 2, Part 3 tuh he he. Hope the kids are well too.

Imeirda said...

Salaam all,
Moi - tulah habis semua demam dgn tukar cuaca jugak ni. Bahang summer dah terasa, lagi nak kena buat adjustment lain pulak. Cuma kesian yg kecit2 jer tu.

Ziela - Thanks, cuma penat bila diorg cranky n seksanya nak bagi depa ubat. Boleh give up ngejar diorang.

nor said...

salam k.eda...mmg hebat panggilan pulau ni...x pe..apa2 pun..nampak happening tu...bestkan..

Hilmy Zean said...

Dont worry Zaida....memang ramai "Baby Tua" yg demam lepas balik dari Pulau hari tu....hehehe...

Imeirda said...

Nor.. tu yg ada orang cakap kena badi panggilan pulau betul tu! Penutup event utk winter lepas ni mengeluh panas pulak, bahang summer dah terasa nih!

Haza - yelah u pun salah sorang "baby tua" yg demam tu yek! To date makin ramai yang baru nak demam. takpelah sihatnya lama, kena jentik dgn demam sikit je ni, syukur Alhamdulillah.