Thursday, February 26, 2009

I'm back Part II

Ermmm punyalah lama tak update blog ni, the last one was 19th of January, almost one and a half month. Not only that mama tak buka blog sendirik but mama tak larat nak go thru/blog walking others. This time penangan M besar ni (malasss la tu) teruk betul.

.

But today i really feel energentic, fully energized I guess lama dok diam2 baru terasa nak menulis. Even camera pun dah lama tak pegang, in fact tak tahu kat mana. Even tadi nak restart writing this blog terkial2 carik mana nak customize, just like a starter. As masa computer rosak aritu, many of the photos uploaded into the old harddisc, lagilah malas nak carik gambar2 lama.

.

Anyway there is a reason actually why I felt like I hv gained back my energy. Sebab tonite and starting tomorrow mama dah ada PA. Babah tolong importkan, at least now mama will have her own time monitor jer with all the tedious housework. Serious!!! now I found doing the housechores alone is so time comsuming and so hectic. Especially kejar n dok kerjakan Kak Ieam and Kak Dina. By mid of the day dah rasa kaputt.

.

Actually kesian kat babah sebenarnya, he has to help me a lot, dahlah penat keje, but so far cooking is not a problem. but the after cooking/makan/dining chores.... MasyaAllah memang tak larat. Well age factor kan, preggie at this age??? Nothing to complain benonya, amat bersyukur... Alhamdulillah, mohon Allah permudahkan segalanya. Amin. Alhamdulillah again.



Well till next entry, InsyaAllah akan terus menulis lagi.




p/s = Thanks to mama Riri and mommy dia tolong permudahkan segalanya. Thanks alot ya (really from the bottom of our heart!!!)

8 comments:

tini said...

Zaida,

preggie ker??? didnt know that. kalu x aku pegang2 perut ko dulu kot2 berjangkit.. :-)
Congrats ya.. syukur alhamdulillah.

QiStinA's said...

amboi k.eda..pas nie boleh le satu hari 3-4 entry..he..he.. maid dah sampai yekk...bagus k.eda..tak le k.eda penat sgt...

huraz said...

Nice to read that you're back.

Imeirda said...

Salaam All,

Tini... good to hear from u. Alhamdulillah sangkut lagi. Sabar... ada rezeki tu nanti, abang dah depan mata, dulu dok jauh. InsyaAllah.

Moi, a'ah bantuan dah sampai, Alhamdulillah, such a relief. Takdelah sampai 3-4 entries, budak2 ni tgk mama tak byk keje nak mengepit je pulak.

Doll, thanks! will keep updating the nothing much stories from here.

rumahriri said...

so bolehlah skg ni gi kopi or shopping without kids ek ??? ... next saturday ada safa park flea market nak gi ???? joommmmm !!!! :)

Imeirda said...

Ri, baru nak ajak...
Now No Problemo, kena ada kawan tolong kutip jer. kita sopping kat flea market jelah skrg ni. hehehe. tapi semua kat Island Escapade lah pulak!!!!

nor said...

ha..k.eda lepas ni tarik nafas panjang noooo...lega...hehhehe...amboi riri..lepas ni k.eda sat2 hilang pi ronda bawah..survey utk kami ek..hihihi

Imeirda said...

Nor,
takat tukang survey and windowkan shopping, boleh ajer. No prob. Just send the list... nanti Kak ida tgkkan, ahaks. Economics downturn yang oooiii, kena tahan sikit nafsu shopping. hehehe